пʼятниця, 23 березня 2018 р.

Відбувся семінар-практикум у Колубаївському НВК

           





22 березня 2018 року Колубаївський НВК у складі ЗОШ І-ІІ ступенів та ДНЗ вітав учасників семінару-практикуму "Реалізація наскрізних змістових ліній чинних програм на уроках математики та інформатики". Учасниками семінару були вчителі інформатики, які викладають в 2-4 класах, вчителі математики, завідуюча методичним центром Луцик Н.В. та головний спеціаліст відділу Колісник В.В. Метою семінару було ознайомлення вчителів з методикою проведення та складовими сучасного уроку під час якого реалізуються наскрізні змістові лінії чинних програм.
Учасники семінару відвідали урок інформатики у 3 класі  на тему "Алгоритми і виконавці",  який провела вчитель початкових класів Стецюк Т. П. та урок алгебри у 8 класі на тему "Розв'язування квадратних рівнянь", який провела вчитель математики  Боль Л.С.
В теоретичному модулі семінару Луцик Н.В. провела з вчителями аналіз проблем з якими стикаються вчителі, реалізуючи наскрізні змістові лінії на уроках математики та інформатики. Присутні обговорили запропоновані задачі, виокремили ті з них,  які доцільно пропонувати учням на уроках і ті, які є некоректними, мають неправильне і недоречне формулювання.
       Виховний захід „Математик в душі має бути поетом” спільно підготували і провели вчителі НВК. Цікаві за змістом сюжети, а також прекрасна гра учнів подарували позитивні емоції та враження усім присутнім.
         Наскрізні лінії є соціально значимими надпредметними темами, які допомагають формуванню в учнів уявлень про суспільство в цілому, розвивають здатність застосовувати отримані знання у різних ситуаціях. Учасники семінару поповнили свої теоретичні та практичні знання, переконалися в тому, що підтримання бажання вчитися вимагає зміни способів і форм сприйняття нового, створення різних ситуацій для застосування вивченого. Семінар пройшов у теплій, доброзичливій атмосфері, надихаючи вчителів на нові звершення та здобутки у роботі.
ФОТО СЕМІНАРУ 

Немає коментарів:

Дописати коментар