понеділок, 19 березня 2018 р.

Колегія відділу освіти, КСіТ

16 березня  2018 року в актовій залі Гуменецької сільської ради відбулась колегія відділу освіти, культури, спорту і туризму.
На порядок  денний колегії було винесено 4 питання:
1.      Про формування медіа інформаційної компетентності учасників освітнього процесу.
2.     Про організацію навчання дітей з особливими освітніми потребами за індивідуальною та інклюзивною формами навчання в закладах освіти громади.

3.     Про завершення 2017-2018 навчального року та хід підготовки і проведення ДПА та ЗНО.

4.     Про забезпечення виконання вимог Закону України „Про охорону праці” та положення про організацію роботи з охорони праці учасників освітнього процесу у закладах освіти громади.

У колегії взяли участь: працівники відділу освіти, КСіТ та методичного центру, керівники загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.
З першого питання доповідала завідуюча методичним центром Н.Луцик. Вона ознайомила присутніх з формами медіаосвіти, які прописані в Концепції впровадження медіаосвіти в Україні. Здійснено було аналіз проведеної  роботи з даного питання. Наголошувалось також на нових вимогах та змінах,  що стосуються методичного супроводу професійного розвитку педагогів.
Методист А.Шпиндюк доповіла по питанню «Про організацію навчання дітей з особливими освітніми потребами за індивідуальною та інклюзивною формами навчання в закладах освіти громади».  Здійснено було аналіз проведеної  роботи закладів освіти з даного питання. Досвідом з даного питання поділились директор Голосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів С. Купчанко, практичний психолог Гуменецького НВК „ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія” І. Демецька та завідуюча Сахкамінським ЗДО „Малятко” С.Трохимчук.
Головний спеціаліст  В.Колісник доповідала «Про завершення 2017-2018 навчального року та хід підготовки і проведення ДПА та ЗНО». До обговорення питання долучились керівники  закладів загальної середньої освіти.
Інженер відділу А. Кочмарук ознайомив присутніх в залі з станом виконання вимог Закону України «Про охорону праці» та Положення про організацію роботи з охорони праці учасників освітнього процесу. Зокрема під час свого виступу він також наголосив на нормативних документах, наказах які повинні бути в керівника закладу освіти. Звернув увагу на документацію з цивільного захисту, яку потрібно оновити.

Підсумки колегії підвела начальник відділу Л. Срібняк, яка наголосила на важливості розглянутих питань.

Немає коментарів:

Дописати коментар