понеділок, 18 грудня 2017 р.

Семінар учителів української мови та літератури у Залісько-2 НВК

«Бережи своє рідне, бережи,
щоб не забути народу, з якого ти вийшов…»
Іван Огієнко
15 грудня 2017 року на базі Залісько-2 НВК відбувся семінар для учителів української мови та літератури на тему: «Вивчення літератури рідного краю, фольклорних традицій народу як дієвий засіб реалізації компетентнісного підходу в опануванні школярами рідної мови та літератури».
Керівництво школи разом із учителями та учнями зустріли та привітали гостей.
Розпочала роботу семінару вчитель української мови та літератури Залісько-2 НВК Коваль Ірина Анатоліївна, яка провела бесіду з учасниками на тему «Шляхи реалізації компетентнісного підходу при вивченні української мови та літератури» та тренінг «Фольклорна стежка у майбутнє», під час якого учителі мали змогу пригадати творчу спадщину українського народу.
Методист філологічних дисциплін відділу освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради Шпиндюк Анна Василівна ознайомила з основними аспектами вивчення літератури рідного краю.
Наступним етапом семінару став урок літератури рідного краю в стилі телевізійного ток-шоу за твором подільського поета Івана Іова «Балада про стежку на кургані», який провів вчитель української мови та літератури Цимбалюк Василь Петрович у 10 класі. Теми Батьківщини та війни пройшли червоною ниткою через весь урок. Було приємно спостерігати, що в учнів сформувалась власна думка, яку вони можуть висловити та обгрунтувати, а ще приємнішим було прослухати вірші школярок, які вони написали власноруч.
Важливою і цікавою частиною роботи семінару став майстер-клас «Проект вдосконалення власного мовлення», який провела Коваль І.А.
Завершився семінар у Залісько-2 НВК виховним заходом «Андріївські вечорниці», який підготували учителі української мови та літератури Костецька Інна Сергіївна та Коваль Ірина Анатоліївна та обговоренням, у якому взяли участь як учителі школи, так і гості.

Семінар у Залісько-2 НВК пройшов у творчій атмосфері,  а його учасники отримали багато корисної інформації для використання у подальшій роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар