четвер, 30 серпня 2018 р.

Серпневі зустрічі з вчителями початкових класів


      Коли землю омивають останні промені серпневого сонця, а на землю у барвистому вінку айстр та жоржин крадеться вересень, проводяться традиційні серпневі секційні педагогічних працівників. Ось так і цьогоріч  
28 серпня у вівторок покликали всіх небайдужих, активних педагогів початкових класів громади  у Нігинську ЗОШ І-ІІІ ступенів..
       А тривала зустріч майже три години. І весь цей час якась особлива увага й тиша панували у класі, кожне мовлене  слово проникало до глибин свідомості, щоби згодом «прорости» у процесі навчання майбутнього України. Насамперед усі педагоги, ніби учні чи студенти, із записниками та ручками в руках слухали методиста з початкової освіти Стефанюк О.М.  про підсумки методичного об’єднання за 2017-2018 навчальний рік та затвердження плану роботи МО вчителів початкових класів на 2018-2019 навчальний рік.
       Нова українська школа – назва реформи загальної середньої освіти, яку зараз реалізовує Міністерство освіти і науки спільно з сотнями вчителів і управлінців з освіти по всій Україні.
        Головна ідея Нової української школи – компетентнісне навчання. Це означає, що учні не просто набуватимуть знань, а вчитимуться  використовувати їх на практиці й опановуватимуть навички. Школа має сформувати ядро знань, на яке накладатимуться уміння, як користуватися цими знаннями, цінності та навички. Сучасні діти працюватимуть у світі, який ми не в змозі детально передбачити, бо швидкість змін зростає. Нова українська школа спрямована лише на дитину. Основною і центральною ідеєю Держстандарту є Дитино центризм, підкреслила у своєму виступі голова МО громади вчителів початкових класів Білоус Світлана Тимофіївна.
        Не навчайте дітей так, як навчали нас, - вони народилися в інші часи, розпочала свій виступ голова творчої групи „Дивосвіт” Ляховецька Н.М.. І це дійсно так, сучасні діти докорінно відрізняються від дітей, які приходили до нас у класи десять, або п’ять років тому. Інформаційні технології змінили світ і людей. І як би нам не хотілось, ми мусимо йти в ногу з часом, приймати його зміни та змінюватись самим.
         А по завершенню свого виступу Наталія Михайлівна провела майстер – клас. 
         Про використання ІКТ в навчально-виховний процес початкової школи підготувала презентацію голова творчої групи „Паросток” Русецька В.В.
          Майстер-клас навчання по новому з LEGO провели Ядвигун Н.І. та Атаманюк Л.Ю.

 Насамкінець методист Стефанюк О.М. висловила сподівання, що 2018-2019 навчальний рік буде роком розвитку якісної української освіти.

  






        

Немає коментарів:

Дописати коментар